CEWE Fotolab

Fotoaparát Sony α7s zachytil ISS prolétající rychlostí 28 000 km/h

Dne 4. února 2017 nafilmoval se svým fotoaparátem Sony α7s amatérský astronom Thierry Legault Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) při průletu nad středem měsíce, který se právě nacházel v první čtvrti. Výsledky jsou naprosto úchvatné.

Sony a7s Mezinárovní vesmírná stanice ISS
ISS při průletu kolem měsíce © Thierry Legault

Legault událost snímal na jihu Francie v blízkosti Rouen, domovského města Thomase Pesqueta, francouzského astronauta, který v současnosti na ISS pobývá.

Rozlišení videa je pozoruhodné a jasně ukazuje rozlehlé krátery a úchvatná pohoří Měsíce. To je pohled, který se obvykle naskytne pouze rezidentům ISS samotným. Hlavní moduly a velké solární panely ISS se dají při zpomalení záběrů jasně identifikovat – pozoruhodný výkon, vezmeme-li v úvahu, že se ISS pohybovala rychlostí přibližně 28 000 km/h!

Tyto záběry v extrémně vysokém rozlišení můžete obdivovat díky fotoaparátu Sony α7s, který nabízí fotografům a kameramanům, zejména těm, kteří fotí nebo natáčejí ve špatných světelných podmínkách, výjimečné kreativní možnosti. Fotoaparáty Sony α7s / α7s II s ultra vysokou citlivostí ISO, minimálním šumem a vynikající kvalitou záběrů ve formátu 4K (3840 x 2160 pixelů) jsou ideálním nástrojem pro astronomy pátrající po tajích oblohy.

Celý tento vizuální počin i fotografii použité sestavy můžete zhlédnout na níže přiloženém YouTube videu. Mnoho dalších záběrů si můžete prohlédnout také na Thierryho webové stránce.

Zdroj: Tisková zpráva Sony

Přidat komentář