CEWE Fotolab

DIY: vánoční ozdoby, jmenovky na dárky a další vánoční tvoření

Vánoce, mmm… Také si je spojujete se všemi těmi ozdůbkami, cukrovím a voňavým stromečkem? A užíváte si výzdobu vaší domácnosti stejně jako my? Nachystali jsme si pro vás několik tipů na originální vánoční dekorace, nechejte se inspirovat a tvořte s námi… 

VÁNOČNÍ OZDOBA

Co budete potřebovat?

  • Fotografie formátu 10 x 15 cm, ozdoby ve tvaru hvězdy, tavnou pistoli, provázky nebo háčky

Jak na to?

Na fotokiosku vytiskněte fotografii ve formátu 10 x 15 cm. Foto vystříhněte podle dřevěné hvězdičky a nalepte tavnou pistolí na ozdobu. Navlékněte provázek nebo háček pro zavěšení na stromeček. Fotografii můžete nalepit na obě strany ozdoby.

Chci tvořit! 

JMENOVKA NA DÁREK

Co budete potřebovat?

  • fotografii z mobilu, flashky, či paměťové karty

Jak na to? 

Na fotokiosku v sekci ´Kreativní foto´ vyberte přání 10 x 15 cm a ve vánočních motivech zvolte šablonu hvězdy, kterou poté vystřihnete a připevníte na dárek. Do jmenovky můžete před tiskem přidat i text se jménem.

Chci tvořit! 

FILMOVÝ KOTOUČ

Co je k tomu potřeba? 

  • Fotografie filmový pás, cívku (např. od stuhy v šíři cca 5 cm), tvrdší barevný papír (černý, červený, bílý)

A jak na to?

Na cívku od stuhy přilepte z každé strany kolečko vystřižené z barevného papíru tak, aby vznikl kotouč. Pro reálnější vzhled filmového kotouče na něj z boku můžete nalepit menší bílá kolečka. Do kotouče pak následně namotejte 5 cm široký pruh papíru. Pruh nakonec zakončete fotografií filmového pásu.

Chci tvořit! 

STOJÁNEK NA FOTKU

Co je k tomu potřeba?

  • Fotografie 5 x 15 cm, kolíček, tavnou pistoli a dekorace

Jak postupovat? 

Na menší kolíček přilepte pomocí tavné pistole nebo lepidla dekoraci tak, aby se kolíček otevíral v horní části, kde přichytíte fotografii.

Chci tvořit! 

SVÍCEN NA STŮL

Je potřeba 

  • Fotografie 5 x 7 cm, svíčka, sklenice na víno, dekorace, korkový podtácek, umělý sníh, tavná pistole

A jaký je postup? 

Na korkový podtácek přilepte tavnou pistolí fotografie s dekoracemi a vytvořte tím základnu pro sněžítko. Do skleničky nasypte umělý sníh a základnou s dekorací skleničku uzavřete (nejlépe také přilepte, aby se sníh nevysypal). Poté otočte skleničku dnem vzhůru, abyste tak vytvořili svícen (viz foto).

Chci tvořit! 

OBRÁZEK S FOTKOU

Co je k tomu potřeba?

  • Fotografie ve formátu 15 x 15 cm, transparentní lepidlo, štětec a plátno o velikosti 20 x 20 cm

Jak postupovat?

Na kiosku vytiskněte fotografie ve formátu 15 x 15 cm. Fotku nalepte na připravené plátno a přetřete lepidlem, alespoň ve 3 vrstvách. Lepidlo vytvoří matný povrch fotografie, jako by byla součástí plátna.

Chci tvořit! 

FOTODÁREK S PŘEKVAPENÍM

Co budete potřebovat?

  • Fotografie 5 x 7 cm, krabičku, složený papír, ozdobnou stužku, případně nějakou dekoraci na stuhu

Jaký je postup? 

Vystřihněte jednotlivé fotografie ze setu, které vytvoříte v našem fotokiosku. Poskládejte papír do harmoniky tak, aby se vám na ně fotky vešly. Z každé strany papíru nechte jeden pruh prázdný a přilepte ho do krabičky. Krabičku pak ozdobte stužkou a vybranou dekorací.

Chci tvořit! 

VÁNOČNÍ PŘÁNÍ A PF

Co je na to potřeba? 

  • fotografie z mobilu, flashky, paměťové karty

A jaký je postup?

Na fotokiosku v sekci ´Kreativní fotografie ihned´ vyberte ´Přání ihned´. Můžete si vybrat přání o rozměru 10 x 15 nebo 15 x 20 cm, a dokonce i 20 x 30 cm. Následně si zvolte šablonu pro přání, do které kromě fotografie lze vložit i text.

Chci tvořit! 

Jak jste na tom vy? Už máte doma vánočně vyzdobeno? A tvoříte rádi originální dekorace? Pochlubte se nám fotkou třeba na Instagramu pod hashtagem #tvorimsCEWE. Budeme se těšit! 

 

Přidat komentář