CEWE Fotolab
Martina Kaufmannová - Freecoolina

Blogerka Freecoolina: Jak jsem si sestavila CEWE FOTOKNIHU Pure

Dnešní doba je ohledně fotografie na jednu stranu skvělá. Zachycení nejrůznějších okamžiků je každodenní běžnou záležitostí. Málokdy se tedy stane, že by nám něco uteklo. Na druhou stranu je ale smutné, že dnešní doba se pohybuje převážně online a nikde jinde fotky nemáme.

CEWE FOTOKNIHA Pure
Uvědomím si to vždy, když u babičky vytáhnu klasická alba a prohlížím si naše bláznivé fotky z ještě víc bláznivějšího dětství. Miluju si ty fotky prohlížet a jsem nesmírně ráda, že už tenkrát byla možnost foťáků. Byla by škoda nemít tyhle vzpomínky. Proto jsem se rozhodla, že si i já chci tvořit svoje vlastní alba a nemít fotky jen uložené na disku nebo na nějaké sociální síti 🙂 Zalíbily se mi fotoknihy, ale spíš takové ty menší. Jedna knížka – jedno dobrodružství, jedna dovolená. Těch možností fotoknih je opravdu hodně, ale v menším provedení mě zaujala CEWE FOTOKNIHA Pure, takže dnešní článek bude právě o ní a jak na ní 🙂

Martina Kaufmannová na Islandu
Martina Kaufmannová – Freecoolina na Islandu

CEWE FOTOKNIHA Pure 

Na začátku musím ještě zmínit, jak se tato fotokniha vytváří. Většina by asi čekala, že si jí vytvoří například na počítači na nějaké stránce. To ale u této knihy neplatí. Ta je na rozdíl od klasických knih skvělá v tom, že se vytváří skrz mobilní aplikaci. Přeci jen, velká většina lidí má dnes fotky převážně právě v telefonu. Odkaz na stáhnutí aplikace, která je pro všechny zdarma, máte zde: iOS a Android 🙂

CEWE FOTOKNIHA Pure

Fotky 

Nejdůležitější částí knihy jsou fotky. Já si z každého výletu přivezu poměrně velké množství fotek, a to i přesto, že se snažím nad každou fotkou přemýšlet. Někdy je těch krásných míst nebo okamžiků prostě hodně 😀 Nicméně z každé dovolené je jen několik fotek těch 100 % dokonalých a 100 % vystihujících. Těhle pár fotek ukazuji rodině a světu. Zároveň tohle jsou přesně ty fotky, které si chci zachovat a mít je doslova po ruce.

Martina Kaufmannová - Freecoolina na Islandu

Fotky – fotokniha

Když plánujete fotoknihu z vybraných fotek, tak to vyžaduje malinko plánování. Jakou fotku dát na přebal fotoknihy? Jak poskládat fotky vedle sebe? Podle průběhu dovolené nebo podle formátu? Těch otázek je opravdu hodně. Já se rozhodla fotky poskládat podle formátu. Fotky na výšku budou vedle sebe vždy vypadat malinko líp, než jedna na výšku a druhá na šířku. Nicméně né vždy se tomu dá vyhnout a já sama mám asi 2x tuhle kombinaci vedle sebe.

Při výběru fotek nezapomeňte, že jedna fotka z těch 22 je fotka na přebal knihy 🙂

CEWE FOTOKNIHA Pure - Freecoolina

Export do telefonu

Vzhledem k tomu, že CEWE FOTOKNIHA Pure je skvělá díky mobilnímu vytvoření, tak v mém případě je potřeba dostat fotky z počítače do telefonu. Pokud fotíte na telefon, tak můžete rovnou přeskočit na další bod : Aplikace – fotokniha. Pokud ale fotíte na foťák jako já, tak je potřeba fotky dostat z počítače do telefonu. K tomu používám dropbox. Všechny upravené fotky si vždy ukládám na dropbox, díky čemu je mám kdykoli po ruce. Stačí mít staženou aplikaci i v telefonu a fotky máte i tam ihned.

Martina Kaufmannová alias Freecoolina

Aplikace – fotokniha

Jak postupovat při vytváření samotné fotoknihy:

  1. Vyberete si skrz aplikaci fotky v telefonu, které chcete mít ve vaší fotoknize.
  2. Po nahrání všech fotek do knihy si je můžete přesunout dle vaší představy. Vždy stačí podržet prst na dané fotce a přetáhnout fotku na jinou stránku, kde chcete mít fotku umístěnou.
  3. Ve chvíli, kdy máte všechny fotky + titulní fotku umístěny, tak můžete změnit název knihy. Stačí poklepat na text: dedicated to you. Já napsala text ISLAND 04/2018 , ale můžete se klidně rozepsat a napsat delší text vystihující dané fotky. 🙂
  4. Zkontrolujte si vše před objednáním
  5. Pokud je vše v pořádku, stačí už jen objednat, vyplnit adresu doručení a objednávku odeslat.
  6. Výroba knihy trvá cca 7 dní 🙂

Hotová kniha

A výsledek? Já jsem z fotoknihy nadšená a všem v mém okolí, kterým jsem díky ní ukázala fotky z Islandu, se také moc líbila. Teď už je řada na vás. Z jaké události si necháte udělat tu svou? Z dovolené, výletu, oslavy narozenin nebo za každý rok jednu vzpomínkovou knihu plnou všech vašich zážitků? Možností je opravdu hodně. Hotová kniha vám přijde zabalená v tomto hnědém přebalu, který jí zároveň chrání. 🙂


Martina Kaufmannová - FreecoolinaČlánek pro vás připravila Martina Kaufmannová alias blogerka Freecoolina

Blogerka, fotografka, cestovatelka. Už více než 5 let baví desetitisíce svých followerů zajímavými fotografiemi, cestovatelskými tipy a projekty, které vymýšlí se svým přítelem, fotografem, Kubajszcom (Jakub Fišer) na svém blogu a sociálních sítích.  

Přidat komentář