CEWE Fotolab

UNESCO ROAD TRIP 2. zastávka – ČESKÝ KRUMLOV

A je to tu. Naše druhé zastavení bylo v Českém Krumlově, ikonickém jihočeském městě. Z Holašovic je to co by kamenem, tak jsme tohle úžasné město nemohli vynechat. Navíc jeho sláva je dost vyhlášená i za hranicemi naší vlastičky. To poznáte docela jednoduše, jelikož se to tam doslova hemží japonskými turisty. Jak jinak než s fotoaparátem na krku nebo s mobilem v ruce. Až tak daleko zní zvuk Českého Krumlova!

Pár statistických údajů pro začátek

4x trdelník

4x vynikající káva

58x zmáčknutá spoušť

1x vosí bodnutí…auuu 🙂

Už od samého příjezdu je zřejmé, že je tady turista vítán. Vše je dobře označeno a i ten největší orientační zoufalec najde cestu k cíli. Mezi několika parkovišti si každy vybere to nejsympatičtější, i když musíte mít taky trochu štěstí na volné místo. My zaparkovali přímo pod hradbami na parkovišti s krásným názvem Jelení zahrada. Dřevěným mostem přes Vltavu jsme pokračovali do útrob centra.

Když projdete vstupní branou, troufáme si říct, že oněmíte krásou. Rozprostře se vám kompaktní historické centrum s mnoha působivými středověkými uličkami. Není zde nouze na obchůdky se suvenýry, kavárny, restaurace, hotýlky, zkrátka najdete tu všechno, co potřebujete k žití…

Díky tomu Český Krumlov nežije jen historií, ale je i městem kulturního žití. Pořádají se zde festivaly, koncerty, divadelní představení nebo i noční prohlídky.

Co nás zaujalo?

1253 – 1. písemné doklady města Český Krumlov

Krumben Ouwe (Křivý Luh) – pravděpodobný původní název

Erbovní znak s pětilistou růží

Víte, že…

v Českém Krumlově je v zámecké zahradě experimentální otáčecí hlediště s divadelní scénou situovanou do zahrady zámku, a obstarává střídání scén během představení?

A co je pro Český Krumlov, kromě toho, že je to nádherné, historické město zapsané v ochraně UNESCO, ještě tak tipické? No jasně! Je to v létě město vodáků! Proplouvají historickým centrem hned za vstupní branou. Nám to nedalo a museli jsme si na pár z nich  zavolat klasické „ahóóóóóój“. Nějak jsme se nemohli udržet 🙂

Protože je toho k vidění více než dost, musíte přijet nasát tu jedinečnou atmosféru. Je to místo lahodící nejen oku a duši, ale hlavně objektivu fotoaparátu. A až to tady všechno nafotíte, pochlubte se tou nejlepší fotkou v naší soutěži. Nezapomeňte na hashtag #UNESCOSCEWE.

Chci vědět víc o soutěži…

A my s těžkým srdcem opoušíme tuhle destinaci a frčíme za dalším dobrodružstvím. Naším dalším zastavením je moravská Telč.

Tak „ahóóóóóój“ na Moravě 🙂

Gábina Městková

Přidat komentář