CEWE Fotolab
vánoce

Vánoční tipy, jak nafotit Mikuláše s čertem

Zanedlouho je tu Mikuláš a to mimo jiné znamená, že Vánoce jsou opravdu již za dveřmi. Navštěvuje vaše děti Mikuláš s čertem a andělem? Jestliže ano, určitě byste rádi z takové návštěvy měli pár fotografií. Poradíme vám pár tipů, jak na to.

Mikuláš s čertem chodí na začátku prosince a to příliš nenahrává skvělým světelným podmínkám na focení, právě naopak. A pokud jste už někdy zkoušeli fotit v prostředí s nedostatkem světla, víte, že to není úplně snadné.

Místnosti máme doma jistě osvětlené klasickými svítidly, ale pro takové focení nejsou běžná světla úplně dostačující. Nejlepších výsledků určitě dosáhnete s fotoaparátem s výměnným, světelným objektivem, ovšem ne každý takový foťák vlastní. S chytrým telefonem sice nepořídíte tak kvalitní záběry, ale i tak se dá pořídit pár pěkných fotek, pokud dodržíte určitá pravidla. Zkuste využít nějaký z tipů, které najdete níže:

  • použijte vyšší citlivost ISO
  • u fotoaparátu zvolte manuální režim a ostřete ručně (nejlépe na oči)
  • většina chytrých telefonů disponuje přisvětlovací diodou, která vám pomůže přisvětlit scénu a tak snadněji zaostříte
  • pokud fotíte telefonem, zkuste použít scénický režim – HDR, portrét, noční portrét
  • ostřete na oči
  • pokud to situace dovolí, použijte stativ
  • na telefonu nezoomujte, ale jděte blíž
  • blesk použijte jen v krajním případě, fotka bude postrádat jakoukoliv atmosféru (vytvoří nežádoucí odlesky ve tvářích, osvětlí pouze bezprostřední okolí pře vámi a pozadí bude tmavé)
  • pořízené snímky upravte v grafickém programu na úpravu fotek. Rozmazané asi nezachráníte, ale můžete doladit expozici, ořez nebo saturaci atd.

Nejdůležitější ovšem je, že budete mít na návštěvu Mikuláše s čerty a anděly krásnou vzpomínku, kterou si budete moci kdykoli připomenout.

Odměna za statečnost

Odměňte děti za statečnost originálním plyšovým zvířátkem s vlastní fotkou nebo sněhovým těžítkem. Objednání je snadné a radost z neobvyklého mikulášského dárku obrovská.

Plyšové zvířátko s vlastní fotografií
Sněhové těžítko s vlastní fotografií

Napište Ježíškovi

Jestli chcete příště na focení Mikuláše s čertem a andělem lepší fotky, napište Ježíškovi, třeba pro vás něco na našem eshopu vybere nějakou zrcadlovku, CSC foťák nebo světelný objektiv 😉

Přidat komentář