CEWE Fotolab
HERO6 Black

Nová GoPro HERO6 Black přináší 4k 60p video!

Společnost GoPro představila novou akční kameru GoPro HERO6 Black. Zatímco zvenčí nedošlo téměř k žádným viditelným změnám, technologicky posouvá laťku ve světě akčních kamer zase o něco výše.

HERO6 Black 4k 60pAkční kamery GoPro ušly za svou historii od první generace dlouhou cestu a dodnes nastavují standardy toho, čeho jsou akční kamery schopné. HERO6 Black zastoupí svého předchůdce – oblíbenou akční kameru HERO5 Black, ze které přebírá to nejlepší a zároveň přináší vylepšení specifikací a funkcí, po kterých mnozí toužili. Co je tedy nového?

HERO6 Black

HERO5 Black

HERO5 Session

Foto (až) 12Mpx / 30 fps série / Time Lapse 12Mpx / 30 fps série / Time Lapse 10Mpx / 30 fps série / Time Lapse
Video (až) 4K 60p
Full HD 240p
4K 30p
Full HD 120p
4K 30p
Full HD 90p
Video stabilizace
Ovládání hlasem
Wi-Fi + Bluetooth
Vodotěsnost do 10 m
Ovládání 1 tlačítkem
Pokročilá redukce hluku a šumu
Dotykový displej
GPS
Formát RAW
Dotykový zoom
HDR

4k 60p pro zpomalené záběry plné detailů

Zatímco předchůdce HERO5 Black přinesl poprvé 4k video ve snímkové frekvenci 30 fps, nová HERO6 Black ji zvyšuje na celých 60 fps. Vyšší snímková frekvence umožňuje plynulé zpomalení, s HERO6 tedy můžete plynule zpomalovat i záběry pořízené ve vysokém rozlišení 4k.

Snímková frekvence se zdvojnásobila i při natáčení v kvalitě Full HD na celých 240 fps, což dovoluje kvalitní super-zpomalené záběry.

Videa jsou ukládána pomocí kodeku H.265 HEVC, díky čemuž videoklipy zabírají méně místa při zachování špičkové kvality. Vylepšena byla také kvalita nočních snímků, které by měly vykazovat méně šumu. Pro noční snímky se hodí také prodloužení nejdelší expozice na 10 s z původních 2 s.

Účinná stabilizace

Vylepšením prošla také elektronická stabilizace, která je nyní k dispozici také ve 4k 30pFull HD až 120p. Mimo to prošla značným redesignem, takže je o poznání účinnější, než ta v předchozím modelu. To vše zaručuje ještě čistší záběry i při natáčení z ruky.

Čtěte také: Jaký vybrat foťák na aktivní dovolenou?

Voděodolnost bez nutnosti pouzdra

Stejně jako HERO5, také nová HERO6 je voděodolná až do hloubky 10 mbez použití ochranného pouzdra. GoPro HERO6 Black voděodolná

Wi-fi a funkce QUIKSTORIES

Technologie Wi-Fi prošla podstatným omlazením a nyní nabízí až 3x vyšší rychlosti. Pořízená videa a fotky tak budete mít ve svém chytrém telefonu nebo tabletu téměř ihned, bez zdlouhavého čekání.

Velmi užitečná je nová funkce QuikStories, která automaticky synchronizuje pořízené fotky a videa do vašeho chytrého zařízení a sama z nich poskládá video. Na vás je pouze zvolit efekt a doprovodnou hudbu, která se vám líbí nejvíc. Hotové video pak můžete ihned snadno sdílet. O jednoduchosti funkce se můžete přesvědčit na videu níže.

Snadné přiblížení

Příjemným usnadněním je, že nyní lze snadno zoomovat dotykem pomocí jezdce v pravé části displeje.

GoPro HERO6 Black

Široká nabídka příslušenství

K HERO6 je tradičně k dispozici nespočet přikoupitelného příslušenství, držáků, selfie tyček nebo popruhů k přidělání na tělo, až po propracovaný stabilizátor a dron GoPro Karma. Novinka je navíc zpětně kompatibilní s veškerým příslušenstvím pro předchůdce HERO5. Nemusíte se tedy bát, že pro novou HERO6 budete muset dokupovat nové.

Přidat komentář