CEWE Fotolab
Nikon tour CEWE FOTOLAB

NIKON TOUR S CEWE FOTOLAB 11/2019

Podzimní NIKON TOUR po prodejnách CEWE FOTOLAB je zpět. Během listopadu si budete moci v několika městech po celé ČR vyzkoušet jak horké novinky Nikon Z, tak výběr stávající fototechniky. Pro účastníky je připraveno testovací centrum Nikon, photowalking, přednášky/diashow a výstava Petra Jana Juračky, ambassadora Nikon.

Den s Nikonem CEWE FOTOLAB 2019Účast na jednotlivých akcích je ZDARMA. Na každý typ akce je však povinná registrace, vyjma  TESTOVACÍHO CENTRA NIKON na prodejnách.

Každý účastník obdrží kupón na slevu 10% pro vybrané produkty NIKON (platnost vždy od začátku prezentace na prodejně po dobu následujících 7 dní).

PREZENTACE NA PRODEJNÁCH A TÝDEN AKČNÍCH CEN NIKON

Lektoři a promotéři Nikon si připraví na vybraných prodejnách TESTOVACÍ CENTRUM FOTOTECHNIKY, ve kterém si budete moct důkladně vyzkoušet jak novinky, tak stávající portfolio fototechniky Nikon.

Jelikož je vhodné fototechniku zkoušet nejen u testovacího pultu, je připraven PHOTOWALKING s Michaelem Jurákem, lektorem Nikon.

SEZNAM ZAPOJENÝCH PRODEJEN A PROGRAM

Termín Místo konání Téma PHOTOWALKING Lektor
7.11.2019 Ostrava Forum N. Karolína, Jantarová 3344/4 Portrét v přirozeném světle + konektivita produktů Z s PC Michael Jurák
8.11.2019 Náchod Palackého 83 Zvládněte světlo kreativně + konektivita produktů Z s PC Michael Jurák
11.11.2019 Liberec NC Forum, Soukenné nám. 669 Street foto - zachyťte život v ulicích + konektivita produktů Z s PC Michael Jurák
12.11.2019 Mladá Boleslav tř. Václ. Klementa 1459 Expoziční časy – kreativně + konektivita produktů Z s PC Michael Jurák
13.11.2019 Zlín Zlaté Jablko, Náměstí Míru 174 Post industriální architektura + konektivita produktů Z s PC Michael Jurák
14.11.2019 Pardubice AFI Palace, Masarykovo nám 2799 Speciální program: TESTOVÁNÍ NA PRODEJNĚ, PŘEDNÁŠKA A DIASHOW P.J.JURAČKA Petr Jan Juračka, Michael Jurák
15.11.2019 Olomouc OC Šantovka, Polská 1201/1 Využijte své objektivy na maximum + konektivita produktů Z s PC Michael Jurák
18.11.2019 České Budějovice IGY Centrum, Pražská 24 Speciální program: TESTOVÁNÍ NA PRODEJNĚ, PŘEDNÁŠKA A DIASHOW P.J.JURAČKA Petr Jan Juračka, Michael Jurák
21.11.2019 Ústí nad Labem OC Forum Bílínská 6 Street foto – architektura + konektivita produktů Z s PC Michael Jurák

Harmonogram platný pro každou výše uvedenou prodejnu:

13:00-16:00   Prezentace na prodejně
16:00-17:30   Photowalking na vybrané téma

REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ PHOTOWALKING

VÝSTAVA A PŘEDNÁŠKA PETRA J. JURAČKY, TESTOVÁNÍ NOVINEK NIKON Z

IGY Centrum České Budějovice: Výstava Petr J. Juračka
IGY Centrum České Budějovice: Výstava Petr J. Juračka

Petr Jan Juračka si připravil ve spolupráci s CEWE FOTOLAB a NIKON CZ sérii akcí v Pardubicích (14.11.2019) a Českých Budějovicích (18.11.2019), na kterých vás společně s Michaelem Jurákem detailně seznámí s novinkami, bezzrcadlovkou formátu APS-C Nikon Z 50, objektivy Z pro APS-C a další fototechnikou. Do programu je zahrnuta i PŘEDNÁŠKA Petra Jana Juračky v prostorách kinosálu.

V průběhu celého listopadu 2019 je k vidění VÝSTAVA VELKOFOMÁTOVÝCH FOTOGRAFIÍ PETRA JANA JURAČKY v prostorách IGY Centrum České Budějovice, formát 60*90cm, níže uveden výběr z vystavených fotografií.

Petr Jan Juračka
Petr Jan Juračka
Petr Jan Juračka
Petr Jan Juračka

Petr Jan JuračkaČtěte také na blogu: ROZHOVOR S PETREM J. JURAČKOU A DODATKEM JEHO MANŽELKY „O ŽIVOTĚ S FOTOGRAFEM“

SEZNAM ZAPOJENÝCH PRODEJEN A PROGRAM

Platné pro pro prodejny CEWE FOTOLAB Pardubice (14.11.2019) a České Budějovice (18.11.2019):

13:00-15:00   Prezentace fototechniky Nikon na prodejně
15:00-16:30   Setkání s Ambasadorem Petrem Janem Juračkou a diskuze/představení nové fototechniky pro bajonet Nikon Z (APS-C).
17:00-19:00 Přednáška a DIASHOW Petra Jana Juračky

– kinosál CinemaCity Pardubice (14.11.2019)
– kinosál CineStar IGY Centra České Budějovice (18.11.2019)

TÉMA PŘEDNÁŠKY: EVOLUCE S NIKONEM

Přednáška nabídne průřez fotografickým životem Petra J. Juračky, který je spjat se značkou Nikon, jíž je hrdým ambassadorem. Budou se promítat jak jeho fotografie, tak videotvorba. Po skončení přednášky bude prostor pro diskuzi nad fototechnikou, kterou Petr používá.

REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ DIASHOW A PŘEDNÁŠKA P. J. JURAČKA

LEKTOŘI

PETR JAN JURAČKA

Petr Jan JuračkaLze-li někoho nazvat renesančním člověkem, pak je to právě Petr Jan Juračka. Kromě fotografie se věnuje i videu a časosběrům, fotí a natáčí také pomocí dronů. Zároveň také působí jako vědecký pracovník na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Publikuje v češtině a angličtině, a věnuje se popularizaci vědy na přednáškách pro děti. Do toho cestuje – samozřejmě, že s fotoaparátem – po všech koutech světa, kde však nevyhledává hotelové resorty, nýbrž zpravidla slézá hory, včetně těch nejvyšších. Aby toho nebylo málo, Petr Jan Juračka lektoruje workshopy Nikon školy, a obecně předává ostatním svoje zkušenosti ve fotografii, videu a pořizování časosběrů. A všechno, co Petr Jan Juračka činí, dělá s maximálním nasazením a vskutku výborně.

Velká část jeho práce se odvíjí od vědecké mikro- a makrofotografie. Mezi jeho nejoblíbenější techniky zobrazování přírody patří skládaná světelná a elektronmikroskopická mikrofotografie, makrofotografie či fotografie noční oblohy. A také časosběrná a letecká videa, pořízená drony řízenými rádii, či fotografování s použitím externích blesků a vlastnoručně vyrobeného příslušenství.

MICHAEL JURÁK

Michael Jurák- rozhovor pro FotolabMichael Jurák je zkušeným svatebním fotografem, v poslední době ho však také zaujalo téma vztahu člověka a prostředí, převážně městského, v němž žije. Zabývá se také černobílou fotografií na pomezí portrétu, reportáže a street fotografie. Při snímání krajiny se nesnaží zachytit velké celky, jeho vášní je totiž charakteristický detail. Dlouho se věnoval makrofotografii obojživelníků (rosnička zelená) v jejich přirozeném prostředí v okolí slepých ramen řeky Moravy. Michael je dlouholetým členem fotoklubu Okamžiky ve Zlíně. Své snímky prezentoval na více než deseti společných výstavách v České republice a ve Francii. Dvě autorské výstavy věnoval krajině rodné, jihovýchodní Moravy (My way) a milované jižní Francii (Les Fenetres). Často se účastní fotosoutěží v České a Slovenské Republice i na mezinárodních fotografických salónech. Publikuje v odborných časopisech a na internetu. Vedle digitální techniky pracuje také s klasickým filmem. V rámci vlastního projektu používá též dírkovou komoru a instantní technologie.

Přidat komentář