CEWE Fotolab

Jakou fototechniku vybrat na svatební cestu

Vyrážíte na líbánky a chcete zachytit všechny důležité momenty? Ať už nasadíte pohorky a vyrazíte někam na trek do hor, nebo prožijete líbánky v teple u moře, nezapomeňte si uchovat zážitky, na které budete vzpomínat celý život. Správně vybraná fototechnika vám usnadní cestu za působivými snímky.

Ne vždy je nutné si fototechniku kupovat, v některých případech je výhodnější si ji půjčit, jelikož částky za kvalitní techniku se mohou pohybovat i ve vyšší cenové hladině, než bude stát vaše svatební cesta.

Na líbánky se zrcadlovkou i odolným kompaktem

Zachytit ty nejkrásnější vzpomínky na svatební cestu můžete pomocí různé fotovýbavy. Každá fotografická technika, resp. fotografický systém má vždy své plusy a mínusy.

Primární je při výběru fototechniky si uvědomit:

  • jaký máte rozpočet
  • co budete fotit
  • jak těžkou a objemnou fototechniku jste ochotni akceptovat,
  • budete se chtít zdokonalovat ve focení, nebo si vystačíte spíše s automatickými nebo poloautomatickými režimy nastavení,
  • v jakém prostředí nejčastěji budete techniku používat

Vybrané fotoaparáty jsou dostupné i v odolném provedení, a nevyřadí je z provozu náročnější klimatické podmínky. Odolné verze fotoaparátů mohou vydržet např. i pády až z 2,5metrové výšky, tlakuvzdornost dosahuje až 100 kg. Lze se potápět do solidních hloubek pod vodou (cca do 30 metrů). Samozřejmostí je používání při nízkých teplotách, kdy výrobci slibují bezproblémový provoz i v teplotách do -10 °C. Pod touto teplotu již mohou nastat provozní komplikace.

Ultrazoom, parťák pro jakoukoli situaci

Znáte to. V jeden okamžik fotíte portrét své lásky na promenádě, o pár minut později byste rádi zvěčnili starý nápis na fasádě kostela stojícího na vzdáleném kopci. Pokud víte, že budete chtít fotit široké spektrum různých fotografických žánrů a nebude vám vadit, že fotky nedosahují maximální špičkové kvality drahých zrcadlovek, je ultrazoom ideální volbou.

Doporučujeme:
Nikon Coolpix P900 černý

Canon PowerShot SX430 IS

Instax a Polaroid – foťáky pro okamžitou fotku

Kouzlo instantní fotografie tkví v tom, že už několik vteřin po stisknutí spouště držíte v ruce fotografii, která Vám během chvíle „uzraje“ a zprostředkuje vámi zachycený okamžik. Instantní fotografie je mimo jiné o hravosti, o emocích, nemusíte složitě přemýšlet nad nastavením fotoaparátu, zkrátka může se stát ideálním společníkem během výletování na líbánkách.

Doporučujeme:
Polaroid Snap Touch

Fujifilm INSTAX SQUARE SQ20

Outdoor fotoaparáty a akční kamery pro dobrodružné povahy

Odolné outdoor fotoaparáty jsou skvělé na hiking, potápění a další adrenalinové zážitky. Pokud víte, že budete líbánky trávit aktivně se spoustou adrenalinu v krvi, pak vás tyto fotoaparáty rozhodně nezklamou. Mají pevnější konstrukci a jsou vodotěsné.

Doporučujeme:
Olympus TG-5 červený

Pentax Ricoh WG-50 Prime Day Kit

GoPro HERO7 White

Rádi byste měli k dispozici opravdu pořádnou fotovýbavu, ale nechcete za ni obětovat značnou část svého rozpočtu? Vyzkoušejte naši FOTOLAB půjčovnu se širokou nabídkou a výhodnými denními sazbami.

Digitální zrcadlovky DSLR pro dokonalý obraz

Opravdu krásné fotky ze svatební cesty pořídíte s digitálními zrcadlovkami. Můžete na nich manuálně nastavit clonu, ISO i rychlost závěrky pro co nejlepší výsledky. Doplnit je můžete o univerzální objektiv nebo objektiv s pevným ohniskem, který posune kvalitu vašich fotek na další úroveň.

Nevýhodou může být někdy jejich velikost a hmotnost. Níže uvádíme modely, které jsou vhodné na cestování (z pohledu vybavenosti funkcemi vhodné pro začátečníky: snadná obsluha a ovládání), pokud budete vybírat v rámci kategorie digitální zrcadlovky.

Doporučujeme:
Canon EOS 2000D + 18-55mm IS II + 75-300mm III

Nikon D3500 + 18-55mm + 70-300mm

Systémové fotoaparáty CSC – alternativa k zrcadlovkám

Kompaktní systémové fotoaparáty (označení zkratkou CSC) jsou oproti zrcadlovkám v mnoha případech menší a lehčí (velmi znatelné např. u značek Olympus a Panasonic), neplatí už tolik u tzv. plnoformátových bezzrcadlovek, kde rozdíly jsou malé, či žádné.

CSC fotoaparáty postrádají v drtivé většině případů optický hledáček (mají elektronický), celkově jsou funkčně velmi vybavené i v modelech s nižší cenovkou. Velkou výhodou je možnost výměny objektivů, obrazová kvalita je obdobná, jako u dig. zrcadlovek (označení zkratkou DSLR). Nevýhodou je o mnoho menší výdrž akumulátoru oproti DSLR (o 50 i více %). Pokud nechcete ztratit na kvalitě fotek, ale nechce se vám nosit s těžkou fotovýbavou, CSC fotoaparát je pro vás jasnou volbou. Vyplatí se mít ale v některých případech ne jeden, ale spíše 2 náhradní akumulátory.

Doporučujeme:
Sony Alpha A6000 + 16-50mm PZ OSS

Panasonic Lumix DMC-GX80 stříbrný + 14-140mm

Fujifilm X-T100 + XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZPředstavení Fujifilm X-T100Olympus OM-D E-M10 Mark II + 14-42mm EZ + 40-150mm R

Olympus fotoaparát zdarma

Přidat komentář