CEWE Fotolab
analog, film, negativ

CEWE FOTOLAB slaví 30 let – doba analogová

Ač to zní neuvěřitelně CEWE FOTOLAB je na fotografickém trhu již úctyhodných 30 let! Za tu dobu jsme ušli dlouhou cestu, ale ať za dob analogu nebo nyní, v době digitálních a mobilních technologií, pro nás byli vždy na první místě zákazníci a jejich maximální spokojenost se všemi fotoprodukty, které pro ně zpracováváme.

Samotná historie, tehdy ještě FOTOLABU, se začala psát na počátku roku 1990, kdy se dva zakladatelé pan Mikšovský a pan Bayer nebáli chytit šanci za pačesy, a přestože měli nulový kapitál, jen vlastní vizi a touhu podnikat, založili firmu na zpracování fotomateriálu FOTOLAB. Vytvořili tehdy monopolnímu zpracovateli dravou konkurenci a stali se brzy jedničkou na trhu.

1990 první stroj na výrobu fotografií ve fotolaboratoři FOTOLAB

A díky nim vaše vzpomínky, kterým každý den „vdechujeme život“ v podobě CEWE FOTOKNIH, fotografií a dalších fotoproduktů nezapadnou v proudu času a vy se z nich můžete těšit každý den.

Nejzásadnější milníky fotografie

  • 1802 – k vykreslení obrazu byla použita Camera obscura
  • 1826 – první fotografii zhotovil francouzský vynálezce Joseph Nicephóre Niepce.
  • 1839 – vynález fotoprocesu daguerrotypie, což je podobný proces, který používají fotoaparáty typu Polaroid
  • 1861 – první pokusy o barevnou fotografii
  • 1884 – výroba prvního fotografického filmu
  • 1925 – první fotoaparát Leica, používající 35mm film
  • 1935 – od tohoto roku jsou na trhu i barevné filmy
  • 1969 – vynález digitálního snímače typu CCD
  • 1981 – první digitální fotoaparát značky Sony
analog, film

První krůčky společnosti CEWE FOTOLAB

Díky neotřelým nápadům, nabídce kvalitních služeb i tehdejší situaci na fotografickém trhu se společnosti dařilo dynamicky růst a brzy se stala leadrem na trhu. Tehdy se k vyvolání filmů a fotografií používaly minilaby, které vyvolávaly fotomateriál takzvanou „mokrou cestou“ pomocí vývojky a ustalovače. Současné digitální stroje na výrobu fotoproduktů byly tenkrát hudbou budoucnosti. Nejoblíbenějšími formáty barevných i černobílých fotografií byly 9×13 cm a 10×15 cm. Doba vyvolání jednoho kinofilmu v minilabu trvala kolem 20 minut a na zhotovenou fotozakázku se čekalo, dnes už nepředstavitelně douhou dobu, i několik dní.

  • v roce 1990 vznikl FOTOLAB jako společnost s ručením omezeným
  • 1993otevření první prodejny FOTOLAB s nabídkou fotoslužeb a fototechniky
  • 1995 – tento rok se postupným odkupem akcií stala majoritním majitelem FOTOLABU německá společnost CeWe Color se sídlem v Oldenburgu
  • roku 2000 se díky velmi dobrým hospodářským výsledkům bylo možné postavit novou profesionální fotolaboratoř na zpracování zakázek

Výstavba velko-fotolaboratoře byla dokončena v květnu roku 2000. Díky tomu nyní CEWE FOTOLAB vlastní nejmodernější laboratoř ve středovýchodní Evropě, která plně vyhovuje všem nárokům na výrobu fotografií, a to nejen klasické, analogové, ale i digitální. Někteří zaměstnanci, kteří byli u zrodu CEWE FOTOLAB, jsou součástí našeho týmu dosud. A pamatují si tak úplné začátky od zpracování analogových fotek minilabem až po nejnovější moderní tiskárny na zpracování CEWE FOTOKNIH, CEWE FOTOOBRAZŮfotodárků.

„Se značkou FOTOLAB jsem ve spojení v podstatě od první minuty jejího vzniku. A od roku 1996 jsem jejím generálním ředitelem.

generální ředitel CEWE FOTOLAB
Ing. Pavel Schreiber

 

Oslavte s námi výročí

Oslavte s námi naše 30leté výročí a využijte slevové akce, které jsme pro vás připravili:

 

Přidat komentář