CEWE Fotolab

Cestuj s CEWE – Dechberoucí Šumava

Vždycky jsme se těšili mnohem víc na přírodu než do měst a teď to nebylo jinak. Šumava. Už ten název je prostě naplněn jakousi krásou.

Svou návštěvu tady na jihu jsme začali u Lipna. O tom si můžete přečíst v předchozím článku. Dál jsme pokračovali přímo do srdce
Šumavy a to k místu, kde pramení Vltava. Cesta tam však byla dost trnitá jen kvůli naší hlouposti. V tomhle článku se dozvíte, jak jsme spali v casinu a přijeli k českým hranicím z německé strany. Už takhle to zní dost šíleně, co?

Ubytování v casinu

Začneme tím casinem. Tam jsme se totiž ubytovali hned po Lipně. Celé pohraničí s Rakouskem a Německem je poseté casiny, což není překvapující. My jsme se však dostali do situace, kdy jsme nemohli sehnat ubytování, neboť bylo vše obsazené a my hledali nocleh na poslední chvíli. Nezbylo nám nic jiného, než se ubytovat právě v jednom z casin. Bylo to docela i levné na to, jak to vevnitř vypadalo. No a abychom mohli vůbec dovnitř, museli jsme se muset
zaregistrovat. Prý je jedno, že se tam jdete pouze vyspat, musíte mít hrací kartu. Vevnitř to vypadalo jak z nějakého filmu. Všude automaty a rulety. To jsme ale nějak překousli, nic jiného nám nezbylo, ale stejně… pocit to byl zvláštní. Nejhorší bylo, když jsme tam šli na večeři. Museli jsme jíst ve stoje, protože tam bylo málo stolů a lidí asi milion. Ale zvládli jsme to!

Z casina rovnou do přírody

Cestuj s CEWE- Šumava

Řekněte mi, přemýšleli jste někdy o návštěvě Šumavy nebo jste tam už dokonce byli? My jsme se s Tomem shodli, že o tom sníme už dlouho, ale nikdy jsme se tam nepodívali. Až do teď. A už když jsme ráno projížděli autem těmi lesy… Musím říct, bylo to kouzelné. Možná si teď říkáte, že je les jako les, ale věřte, že tohle bylo takové jiné, ani nevím jak to popsat. Ty šumavské lesy jsou opravdu unikátní a stojí za to se tam vydat na výlet! Zůstali jsme tam tři dny a stejně to bylo málo. Na Šumavu je potřeba si vyhradit tak týden, aby člověk stihl alespoň větší část toho, co ta destinace nabízí.

Cestuj s CEWE- Šumava

Kvilda a jízda na kolech

Jak už jsem psala, v samotném srdci Šumavy jsme byli tři dny. Začínali jsme v Kvildě. Když si představíte nádherné horské městečko z nějaké pohádky, tak to je přeně Kvilda. Není se čemu divit, že se tam nespočet turistů a budete mít problém zaparkovat. Avšak kdo hledá, najde. Doporučuji si tam půjčit kola, je tam půjčovna, kde si budete moct vybrat ze skoro fungl nových kol a ještě mají své parkoviště, takže se můžete radovat i z parkovacího místa. Na kolech si můžete dát okruh po okolí. My jeli právě k vltavskému prameni, což je od Kvildy asi 6 km. Projížďka to byla nádherná! Sice cestou tam to bylo mírně do kopce, ale zpět si to vynahradíte, protože nebudete muset skoro vůbec šlapat. Tenhle program vám dá s klidem na celý den, nebo aspoň nám to stačilo. Přijeli jsme k večeru na hotel a byli jsme tak unavení, že jsme jen upravili pár fotek a šli brzo spát.

Cestuj s CEWE- Šumava

Čtěte také: Cestuj s CEWE- Hurá do Jižních Čech

Šumavská rašeliniště

Cestuj s CEWE- Šumava

Dalším obrovským lákadlem Šumavy jsou rašeliniště! My jsme se hned brzy ráno vydali na Chalupskou slať a udělali jsme dobře, byli jsme tam skoro samy. Myslím, že to je takové nepsané pravidlo, na taková frekventovaná místa se vyplatí si přivstat. Chalupská slať se pyšní mnoho ojedinělými rostlinami, které tam mají i své cedulky a vy si o nich můžete něco přečíst. Je to tedy největší rašeliniště v Česku a prý vzniklo už za doby ledové. Každopádně je to procházka tak na půl hodinky, ale kdybyste tam chtěli strávit více času, určitě si vemte sváču do batohu a k ruce foťák. Na konci stezky je lavička, kde si můžete udělat pohodlí, posilnit se jídlem a vyfotit krásné fotky jako my na naše Olympusy.

Modrava čeká

Ještě ten den jsme se vydali na Modravu. Tam, kde se natáčela stejnojmenná kriminálka. Vůbec jsme nevěděli, co nás čeká, po pravdě jsme si ani nehledali, jak to tam vypadá nebo tak něco. Když jsme na Modravu přijeli, nestačili jsme koukat. Zavítali jsme tam do lesíka, kde tekl takový celkem divoký kaskádovitý potok. Úplně ráj pro fotografy a stativy od Joby! Tam pro ně byl úplně skvělý terén a my je hned využili. Nebudu vám lhát, pár hodin jsme se zapomněli jen u toho potoka. Modrava je nádherná, přesvědčili jsme se o tom na vlastní kůži.

Cestuj s CEWE- Šumava

Zastávka na Kašperku

Za jeden den se toho dá stihnout spousta. My jsme se na Modravě rozhodli, že se mrkneme ještě na hrad Kašperk, který jsme měli vlastně za rohem. Přišlo nám, že na Šumavě je všechno tak nějak kousek. Jenže jak už bylo u nás zvykem, na Kašperku už měli zavřeno jako všude skoro, kam jsme kdykoliv chtěli jít. My jsme ale nesmutnili a vzlétli s dronem, což nám i stačilo a naše cesta k hradu nebyla zbytečná. Občas je to fakt praktické, mít po ruce drona. Naštěstí si ho může půjčit u Fotolabu každý, tak jako my. 🙂

Cestuj s CEWE- Hrad Kašperk

Kašperkem nám vypršel čas na Šumavu a my se museli přesunout dál, přesněji do Plzně. Každým dnem jsme si uvědomovali víc a víc, že naše cesta se pomalu, ale jistě blíží ke konci.

I přes to, že nám tady zbývalo vlastně jen pár dní, čekalo nás toho ještě víc než dost! Tak u dalšího článku! Zatím se mějte 🙂

Přidat komentář