CEWE Fotolab

5 tipů pro lepší Instagramové fotky

Instagram je plný krásných fotek. Že nevíte jak na ně? Máme pro vás několik tipů, které vám tvorbu fotek usnadní.

1. Denní světlo jako nejlepší pomocník

Pamatujte, že denní světlo bude vždycky lepší varianta než to umělé. Proto pokud máte možnost, foťte někde, kde je ho dostatek. Úplně nejlepší to bude na balkoně, nebo u okna v bílé místnosti (v bílé proto, aby se barvy stěn neodrážely).

TIP: Pokud plánujete vyfotit více fotek a z těch vytvořit GIF, v tomto případě je umělé světlo na místě. Denní se může během pár minut změnit a postprodukce fotek by byla mnohem složitější.

2. Doplňky a maličkosti, které se vám budou hodit

Nebudu vás nabádat k tomu, abyste si kupovali věci, které nepotřebujete. Pokud ale na Instagram chcete pravidelně fotit kvalitní flatlay fotky, pár maličkostí se vám bude hodit. Doporučuju postupně nakupovat věci, které vám prostě padnou do oka. Hezký hrníček, umělé květiny, nebo barevné pozadí se vždycky bude hodit.

Sledujete nás na Instagramu? Klikněte sem pro aktuální info z našeho CEWE FOTOLAB světa.

 

 

3. Vložte do fotky text

Texty nepatří jen do komentářů, můžete jej použít i přímo do fotky. A protože nevypadá úplně nejlíp když je text uměle vložený, využijte třeba scrabble, nebo jiná písmenka co doma najdete.

TIP: Vytvořte si ze svých nejlepších fotek CEWE FOTOKNIHU Pure, na instagramové fotky je jako dělaná.

4. Nezapomínejte na postprodukci

I sebelepší fotka si zaslouží následnou úpravu. Doladit barvy, umazat smítko, zesvětlit nebo ztmavit. Zkustě si s fotkami hrát. Nejlepší programy na úpravu v telefonu jsou za mě Snapseed, Lightroom, VSCO a Facetune.

5. Ladit, ladit, ladit

Že už je sladěný feed přežitek? Nesouhlasím. Osobně vždy když otevřu nový instagramový profil, rozhodně mě zaujme mnohem víc ten co vypadá na první pohled promyšleně s kvalitními fotkami, než neudržovaný feed. S tím vám pomůže aplikace Planoly, nebo třeba UNUM.

Zdroj všech fotografií je Instagram a autoři jsou uvedeni ve fotkách.

Adéla Kožinová

Přidat komentář